Savolaisia metsoja


Alla olevien metsojen sukupuolijakaumasta voi päätellä pari asiaa:

Jänis, 2 pyytä ja koppelo


Jänis, koppelo ja pari pyytä.
Haavakko koppelo


Haavakkokoppelon nouto. Tämä koppelo sai 3,5mm haulit selkäänsä 35 metrin matkalta. Se aloitti heti liitämisen, jolloin tiesin toisen laukauksen osuneen. Kuulin koppelon osuvan puuhun 150 metrin päässä. Odotin hetken ja laitoin koira noutoon.
Koppelo dublee


Koppelodublee. Tämmöistä ei kyllä pitäisi tehdä. Itse asiassa luulin ampuneeni teeridubleen, ennenkuin hain ensimmäisen linnun. Toisen haavakoksi jääneen nouti koira, ja putosi tullessa syvään suo-ojaan, koska se ei nähnyt koppelon siiven takia eteensä. Nostin pää veden alla olevan ja takajaloilla ilmaan sätkivän koiran ojasta ylös, kun se ei halunnut päästää irti vielä elävästä linnusta.
Koppelo Sukevalta


Koppelo ilta-auringossa
Koppelo suolla


Laitoin koiran myötätuulihakuun suolla. Koira juoksi suoraan alatuuleen, koukkasi takaisin päin ja hävisi 250 metrin päähän pieneen rämemännikköön. Odottelin aikani, lähdin etsimään koiraa ja löysin sen seisomasta minua vasten 20 metrin päästä. Lintuja ei välissämme näkynyt, mutta annoin kuitenkin avanssikäskyn. Koppelo nousi lentoon pienen pienestä painaumasta välistämme.

Sivua viimeksi muutettu 25.07.2002

Pääsivu