Riistatilanteita pohjanmaalta


Seisonta 1


Koira saa seisonnan pellon nurkkaa kohti


Seisonta 2


Ohjaaja yrittää lähestyä varovasti, sillä hanki rahisee kovaäänisesti.


Seisonta 3


Koira tarkentaa ohjaajan edessä kohti pellonreunaa.


Avanssi


Lopulta koira pysähtyy. "ETENE!"


Kaputt


Fasaanikana siivittyy ja putoaa.

Myrsky 1


On joulukuu ja tavoitteena on pudottaa parhaassa höyhenessä oleva fasaanikukko taytettäväksi. Yöllä alkanut kova myrsky taivuttaa lehdettömiä puita ja heikentää hieman toiveita. Koira juoksee joen vieressä olevan penkan reunaa ja saa yllättäen seisonnan. Alue on täydellistä loppuvuoden fasaanimaastoa tiheine puskineen.


Myrsky 2


Myrskyn kohinan turvin ohjaaja yrittää päästä linnun huomaamatta koiran taakse. Koira osoittaa painautumalla linnun olevan aivan kuonon edessä penkan takana.


Myrsky 3


Samalla raju myrskypuuska tulee ja sokaisee ohjaajan silmät. Mikään lintukaan ei pääse ilman moisella kelillä, joten odotamme hetken. Avanssi käskystä ja ilmaan nousee - peltopyyparvi.

Fasaanikukko kaurapellossa 1


Riistapelto on täynnä fasaaneja. Silti ohjaaja ei pudota lintuja huonon avanssin tai koiran kuumenemisen takia. Koira ottaa taas seisonnan(koiran häntä näkyy) ja alkaa seurata alta juoksevaa lintua. Ohjaaja lataa aseen.


Fasaanikukko kaurapellossa 2


Ohjaaja seuraa koiraa pienen matkan päästä. Fasaani yrittää pötkiä koiraa pakoon, mutta ajautuu pystyssä olevan kauran reunaan. Koira piikittää lintua ja ohjaaja tulee koiran viereen antamaan avanssikäskyn(koiran häntä näkyy).


Fasaanikukko kaurapellossa 3


Melko kivan näköinen fasaanikukko siivittyy. Tällä kertaa koira pysyy paikallaan ja ohjaaja päättää pudottaa linnun.


Päivän päätös


Päivän päätteeksi otetaan perinteinen 'raatokuva'.

Sivua viimeksi muutettu 25.07.2002

Pääsivu