SEK-Nuuskut ottelu 2009

Savon Nuuskut vastaan Saksanseisojien Eräkoulutus –ottelu pidettiin 10. kesäkuuta. Tukikohdaksi oli järjestetty Hamilahden Eränkävijöiden komea Eräkallio-maja ja maastona oli lampi ympäristöineen Palosella. Ennusteista huolimatta sää suosi ohjaajia ja yleisöä, ainoastaan koirat kastuivat.

img_2736.jpg

SEK:n väkeä ja tuomarina toiminut Pertti Himanen paperit kädessä

img_2738.jpg

Nuuskujen joukkuetta kuvassa

Koirat oli jaettu kolmeen luokkaan tehtävien vaatimustason mukaan. Tosin tehtäviä ei yritettykään tehdä kovin vaikeiksi, kysymyksessähän oli leikkimielinen kilpailu. Jokaiseen luokkaan tuli sekä noutajilta että seisojilta kaksi koiraa ohjaajineen. Tosin Tommi osallistui koirineen kahteen luokkaan. Tommin Malla oli ottelun nuorin osallistuja ollen vain yhdeksän kuukautta vanha (tai nuori).

img_2741.jpg

img_2743.jpg
 

Alkuvalmisteluja Haminalahden Eränkävijöiden Eräkallio-majalla sekä maastossa.

Koirien tehtävä oli tehdä seisojien vesityökokeen mukainen vesityö. Tästä tehtävästä ne suoriutuivatkin oikein hyvin.

img_2748.jpg

img_2754.jpg

img_2757.jpg

img_2783.jpg

img_2765.jpg

img_2767.jpg

img_2779.jpg

Vesityöt tehtiin Palosen alueen maastoissa.

Koska tehtävät oli suunniteltu metsästyksellisiksi, piti ohjaajienkin tehdä jotain. Riistaahan ei yleensä ampumatta saada joten ohjaajien täytyi osoittaa ampumataitonsa. Tämä todettiin ilmakiväärillä.

img_2796.jpg

img_2801.jpg

img_2794.jpg

Kuvia ammuntapaikalta. Kaluston laadusta tarkkuus ei kyllä ollut kiinni.

Ohjaajien tulokset jäivät koirien tuloksia heikommiksi mikä osoittaa koirien toimivan ohjaajiaan paremmin. Lopputuloksena seisojat voittivat sekä nuorten- että avoimenluokan ja noutajat voittajaluokan. Kokonaispisteissä Nuuskut olivat hieman SEK:a parempia. Eli kaikkiaan ottelu meni tasan, kumpikin voitti kaksi osa-aluetta.

Seisojanäkövinkkelistä katsoen noutajat tekivät noutotehtävänsä todella tyylikkäästi. Se tarkoittaa tässä yhteydessä tehokkuutta riistan talteen saamisessa. Meillä on varmasti paljon oppimista niiltä. Kyllä seisojastakin saadaan todella hyvä riistannoutaja. Siinä tarvitaan tietysti jonkin verran harjoitusta.

 

img_2798.jpg

Kiitokset kaikille mukana olleille - ottelijoille ja yleisölle sekä Haminalahden Eränkävijöille kisakeskuspaikasta! 2010 perinne jatkuu Nuuskujen järjestämänä. Jäämme odottamaan mielenkiinnolla siellä vastaan tulevia rasteja...

SEK ja Pertti Himanen

 

 


 

Takaisin


[Pääsivu|Toiminta|Kalenteri|Kuvagalleria|Toimihenkilöt|Palkitut|Liity Jäseneksi|Ilmoitukset|Linkkisivu]


2001-2002 © TT Lipponen